Ostsås

Den här ostsåsen är i princip en bechamelsås. Fast med ost, så klart.

Du behöver (4 portioner):
100 g smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar
riven muskotnöt
2-3 dl tärnad ost
1 äggula

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölet. Rör ut alla klumpar. Tillsätt mjölken och låt såsen koka upp snabbt. Rör hela tiden, så det inte bränner i botten. Låt såsen koka en stund, fortfarande under omrörning, så den tjocknar till sig. Salta och peppra.
Ta av såsen från värmen och rör ner osten. Rör runt så den smälter. Smaka av med muskotnöt. Rör i äggulan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s