Kyckling i ugn med lök samt aprikos- och tomatsås

Jag tror att det här receptet ursprungligen kommer från Rachael Ray, men jag kan inte hitta det på hennes hemsida längre. Och jag har modifierat det lite för att passa mig bättre. Oavsett var det kommer ifrån är det otroligt gott!

Du behöver (4 portioner):
ca 500 g kycklinginnerfilé
1 rödlök
1 gul lök
6 tomater
1 dl torkad aprikos
250 g (4 portioner) tagliatelle
olivolja
salt
peppar
1-2 dl mandel

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200° varmluft (225° vanlig ugn). Koka upp saltat vatten till pastan.
Lägg en bit folie i en stor ugnsfast form. Skölj av kycklingfiléerna och torka dem. Lägg dem i formen, i ett jämnt lager (inte ovanpå varandra). Ringla över olivolja, salta och peppra. Skiva rödlöken tunt och fördela skivorna över kycklingen. Vik över folien och knöla ihop öppningen, så det blir ett foliepaket. Ställ in formen i ugnen i 20 minuter.

Koka pastan.
Hetta upp olja i en kastrull. Hacka den gula löken (gärna grovt) och fräs den mjuk och glansig i oljan. Tärna tomaterna grovt. Strimla aprikoserna. Blanda ner tomat och aprikos med löken. Täck med lock och låt puttra så det blir mjuka och såsiga. Rör om då och då. Salta och peppra när det börjar såsa till sig, låt såsen stå och puttra tills du är nöjd med konsistensen.
Hacka mandeln fint.
Titta till kycklingen. Är den färdig före såsen och pastan kan den stå kvar i ugnen på eftervärme.
Servera kycklingen vid sidan av pastan. Dränk pastan i sås och strössla över hackad mandel.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s