Det här är en lite omgjord version av Flygande Jacob. Idag var en dag då jag behövde bacon, så fågeln fick anpassa sig!
Du behöver (4-6 portioner):
4 portioner ris
500 g kyckling
2 bananer
70 g bacon
4 dl vispgrädde
chilisås
curry
salt
peppar
chilipulver
smör/olja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Tärna kycklingen rätt så smått, krydda med curry, salt och peppar och låt den steka på svag värme i smör eller olja.
Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Skiva bananerna.
Vispa grädden löst, så den bara precis blir fluffig. Smaksätt den med chilisås, curry, salt, peppar och lite chilipulver.
Lägg riset i botten på en ugnsform och lägg bananerna ovanpå. Häll över kycklingen och steksaften, samt baconet. Avsluta med grädden och bred ut den i ett jämnt lager.
In i ugnen och 20 minuter – färdigt!