Fransk potatissallad

img_7265

Fransk potatissallad är helt otroligt gott. Jag brukar äta den som den är, utan något till, som lunch på helger eller som middag på vardagar. Kapriiis!

Du behöver (4 portioner):
800 g fast potatis
1 röd lök
1 burk kapris

Fransk vinägrett:
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
2 msk vatten
salt, peppar

Gör såhär:
Skala potatisen och koka den.
Skala löken och skiva den tunt.
Blanda vinäger och senap i en liten skål. Vispa ordentligt. Vispa i olja, lite i taget, så det inte skär sig. Vispa ner vattnet, smaka av med salt och peppar.
Klyfta potatisen medan den fortfarande är varm. Blanda klyftorna med löken och kaprisen. Häll över vinägretten och vänd runt försiktigt. Täck över och ställ kallt tills det är dags att servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s