Du behöver (4 portioner):
500 g filé eller ytterfilé av fläsk
2 dl creme fraîche
1 dl grädde 20%
1 liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
Smör, rapsolja
Salt, peppar, timjan, oregano, vitlökspulver
Gör såhär:
Hacka lök och vitlök. Hetta upp smör och rapsolja i en stor panna med höga kanter. Fräs löken på medelvärme tills den blir mjuk och glasig. Krydda rikligt med salt, peppar och timjan. Låt fräsa, utan att bli brunt, i fem minuter.
Strimla fläskfilén ganska smått (det ska gå att äta med sked). Tillsätt lite mer smör i panna och lägg i köttet med löken. Låt steka, fortfarande på medelvärme, tills köttet är nästan klart. Krydda med mer salt, peppar och timjan, samt toppa upp med oregano och vitlökspulver.
Rör ihop creme fraîche och grädde. Häll blandningen i pannan. Blanda om ordentligt och låt sjuda 5-10 minuter till så köttet blir genomstekt och alla smaker gosar ihop sig.
Servera med ris.