Du behöver (4-6 portioner):
4 kycklingfiléer
4 portioner ris (se anvisningarna på paketet)
2 bananer
sweet chilisås
chilisås
curry
salt
svartpeppar
5 dl grädde
smör
ev. jordnötter
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Koka 4 portioner ris enligt anvisningarna på paketet.
Tärna kycklingfiléerna. Krydda dem rikligt med curry, salt och peppar och tillaga dem sakta på svag värme i en stekpanna med smör.
Blanda grädden med sweet chilisås, chilisås, curry, salt och svartpeppar. Var ganska generös med såserna och kryddorna. Blanda runt snabbt och smaka av. Vispa sedan gräddblandningen med elvisp så den blir fluffig.
Lägg upp riset i en ugnsform. Lägg kycklingtärningarna ovanpå riset (ta med all steksky också). Skiva över banan, strössla med jordnötter om du vill ha det och häll slutligen gräddblandningen över allting.
Skjutsa in i ugnen och låt Jacoben gräddas i cirka 20 minuter.
Det var länge sedan jag gjorde! Bra tips!!!! Ha en härlig dag!
Tack, och detsamma! 🙂
Pingback: Flygande Jacob v2.0 | Foodstuffs!·