Chicken Masala

IMG_3582

Den här indiska kycklinggrytan är otroligt god. Det är helt klart värt att göra den helt själv från scratch och inte köpa färdiga kryddpåsar (även om de också kan vara goda – och praktiska när man har ont om tid). Mängderna blir lite annorlunda då lök, vitlök m.m. beräknas i deciliter och matskedar. Angivet i ingredienslistan står en uppskattning på hur mycket du behöver köpa och i själva receptet står hur mycket du ska ha i deciliter och matskedar.

Du behöver (4 portioner):
0,5 kg kycklingfilé
3,5 dl naturell yoghurt
cirka 2 gula lökar
cirka 5 cm ingefära
cirka 5 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
3 gröna pepparfrukter
röd paprika
2 msk olivolja
3 krm kardemumma
5 cm kanelstång
salt
0,5 citron
1 krm muskot

Gör såhär:
Skär kycklingfilén i 2-3 cm stora tärningar. Gegga in dem ordentligt i yoghurten och låt dem marinera i 2 timmar.
Under tiden kan du förbereda grönsaker och kryddor. Hacka löken (3 dl), riv ingefäran (2 msk), pressa vitlöken (1 msk), finhacka pepparfrukterna (ta ur kärnorna om du vill ha mindre hetta), hacka koriandern (1 msk), krossa kanelstången och finhacka paprikan (garnering).
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek löken tills den mjuknar. Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka ihop i cirka 2 minuter.
Tillsätt kycklingen och yoghurten den har marinerat i. Koka upp och låt det sjuda i 5 minuter.
Tillsätt kardemumma, kanel, pepparfrukter och salt efter behag. Fortsätt sjuda på svag värme tills såsen börjar reducera sig.
Vänd i koriandern och muskoten och pressa över citron. Garnera med paprika.
Servera med naan-bröd som du penslat med olja och värmt i ugnen, 250° i en minut, samt en fräsch sallad.

Recept från Matklubben.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s