Du behöver (5 portioner):
5 dl grönsaksbuljong
2,5 dl vitt vin
500 g Picard-tomater
1 morot
0,5 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2-3 potatisar
Svart- och vitpeppar
Flingsalt
600 g blandad fryst fisk
vatten att späda med
Gör såhär:
Skala och tärna morot, potatis och lök. Gärna stora bitar. Skala och krossa vitlöken. Skär paprikan i lagom bitar.
Koka upp buljong, vin och tomater. Tillsätt lök, vitlök, morot, paprika och lagerblad. Låt koka 5-10 minuter, så moroten börjar mjukna. Tillsätt potatisen. Krydda med svart- och vitpeppar samt salt. Koka 10-15 minuter, så potatisen börjar mjukna. Tillsätt den frysta fisken, koka 5-10 minuter till, tills morot samt potatis är mjuk och fisken är tillagad. Späd med vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av.