Fisk- och potatispaj med tomattäcke

Det är International Pi Day idag. Det firar jag med att baka paj! Jag fick för mig att ett av mina favoritrecept på vit fisk (fisk i form med tomattäcke ur Bonniers Kokbok) skulle vara gott som paj. Och gott var det!
Happy Pi Day peeps!

20140314-214308.jpg

Du behöver (4 portioner):
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
5 medelstora potatis
400 g torskfilé
1,5 msk dijonsenap
1-2 tomater
några cm purjolök
dill
salt
svartpeppar
1-2 msk ströbröd

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl och tärnat smör i en matberedare och blitza! När det börjar smula häller du i vattnet. Någon minut senare har du en perfekt deg. Tryck ut den i en pajform och låt den vila i kylen i 30 minuter.
Skala och tärna potatisen i lagom stora bitar. Koka dem i saltat vatten. De ska vara lite al dente, så de inte blir överkokta i ugnen. Tärna fisken, skiva tomaterna och grovhacka purjolöken.
Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Fyll pajskalet med potatis och fisk. Strö dill över fisken, pensla med dijonsenap, salta och peppra. Täck med tomatskivorna och strö purjolöken över. Avsluta med lite ströbröd.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills fisken är färdig.
Servera med en tomatsallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s