Bästa kladdkakan

20130711-002942.jpg

Underbart kladdig, enkel och snabb kladdkaka.

Du behöver (4-8 portioner):
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
ströbröd

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175° varmluft (har du inte varmluft sätter du den på 200°).
Smält smöret och häll över det i en bunke. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker. Blanda i äggen, ett i sänder. Avsluta med mjölet.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant eller portionsskålar. Kladda i smeten.
Grädda kakan i 10-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den och vad du använt för form. 4 ganska stora portionsformar behöver t.ex. 20 minuter medan det räcker med 10 minuter i en större form.
Låt kakan svalna lite och servera sedan med vispad grädde eller vaniljglass.

Recept från Matklubben.

20130711-002936.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s