Sommarköttbullar

Jättegoda köttbullar med färsk gräslök. Somrigt!

20130714-221734.jpg

Du behöver (6-8 portioner):
2 skivor vitt formbröd
0,75 dl vispgrädde
1 dl vatten
800 g nötfärs
1 ägg
1 kruka färsk gräslök
1 msk vitlökspulver
1 msk dijonsenap
1,5 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning

Gör såhär:
Skär bort kanterna på brödet och smula sönder innanmätet. Blanda med grädde och vatten i en bunke. Låt det svälla i 30 minuter.
Hacka gräslöken. Blanda ner köttfärs, ägg, gräslök, kalvfond, senap och kryddor i brödgeggan med hjälp av en gaffel. Arbeta ihop geggan till en smidig och ganska fast färs.
Olja händerna och rulla små köttbullar och lägg dem på bakplåtspapper i väntan på stekning. Stek dem med ganska lite smör i en het stekpanna. Cirka 6 minuter är lagom, se till så att de rullar omkring och får jämn färg. Servera gärna med färskpotatis och någon god sås, t.ex. kall fetasås.

20130714-221911.jpg

Annonser

Ett svar till “Sommarköttbullar

  1. Ping: Kall fetasås | Troll·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s