Jättegoda köttbullar med färsk gräslök. Somrigt!
Du behöver (6-8 portioner):
2 skivor vitt formbröd
0,75 dl vispgrädde
1 dl vatten
800 g nötfärs
1 ägg
1 kruka färsk gräslök
1 msk vitlökspulver
1 msk dijonsenap
1,5 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning
Gör såhär:
Skär bort kanterna på brödet och smula sönder innanmätet. Blanda med grädde och vatten i en bunke. Låt det svälla i 30 minuter.
Hacka gräslöken. Blanda ner köttfärs, ägg, gräslök, kalvfond, senap och kryddor i brödgeggan med hjälp av en gaffel. Arbeta ihop geggan till en smidig och ganska fast färs.
Olja händerna och rulla små köttbullar och lägg dem på bakplåtspapper i väntan på stekning. Stek dem med ganska lite smör i en het stekpanna. Cirka 6 minuter är lagom, se till så att de rullar omkring och får jämn färg. Servera gärna med färskpotatis och någon god sås, t.ex. kall fetasås.
Pingback: Kall fetasås | Troll·