Dessa kakor passar utmärkt som efterrätt. Servera kakorna två och två tillsammans med vaniljglass.
Du behöver:
120 g mörk choklad
120 g smör
3,25 dl socker
3 uppvispade ägg
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl kakao
120 g mjölkchoklad i 1x1cm stora bitar
150 g jordötssmör
6 msk florsocker
Gör såhär:
Förvärm ugnen till 170 grader.
Smält den mörka chokladen tillsammans med smöret över vattenbad, och låt massan kallna.
Rör ner sockret och äggen i chokladmassan. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakao. Blanda allting väl, och rör därefter ner chokladbitarna.
Ta en tesked chokladmassa och rulla den till en liten kula. Lägg den på en klädd plåt och platta till den lite. Gör på samma sätt med resten av smeten, sprid ut kakorna med 5 cm mellanrum.
Grädda kakorna i 12-15 minuter. Låt dem kallna på ett bakgaller.
Rör ihop jordnötssmör och florsocker. Ta två kakor, bred smöret på den ena och tryck ihop dem. Gör likadant med resterande.