Cheesecake med kiwi

20130714-221922.jpg

Cheesecake är en av mina absoluta favoriter. Mums!

Du behöver (1 kaka, 6-8 bitar):
100 gram digestivekex
40 gram smör
1,5 msk + 1,25 dl strösocker
500 gram Philadelphia cream cheese
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 0,5 citron
2 små ägg
kiwi till dekorering

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med löstagbara kanter.
Krossa kexen till fina smulor, antingen i matberedare eller med hjälp av t.ex. en mortel eller kavel. Smält smöret och rör ner det i kexsmulorna tillsammans med 1,5 msk socker. Sväng snabbt ihop det till en smulig blandning. Fördela blandningen i formen och tryck till den med fingertopparna eller en sked. Grädda bottnen mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt bottnen svalna i formen.
Rör cream cheesen mjuk och tillsätt 1,25 dl socker, salt, vanilj och citronskal. Blanda i äggen ett i sänder och rör tills smeten är jämn. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i en timme med öppen lucka. Lossa sedan kanten på formen. Dekorera kakan med kiwiskivor och låt den stå kallt.

20130714-221940.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s