Den här potatissalladen gjorde Tina på sommarfesten för massa år sedan och den har hängt med sedan dess. Helt klart sommarens favorittillbehör till grillat!
Du behöver (4-6 portioner):
10 medelstora potatisar
1 förpackning körsbärstomater
1 medelstor röd lök
1 burk chilimarinerade vitlöksklyftor
150 g fetaost
eventuellt urkärnade svarta oliver och/eller ruccola
Gör såhär:
Koka upp välsaltat vatten. Skala och tärna potatisen och koka den tills den är lagom mjuk. Häll av vattnet och ställ potatisen att svalna.
Tvätta och dela tomaterna, skölj ruccolan, skär löken i tunna strimlor och smula eller tärna fetaosten.
Blanda ihop allting (potatis, lök, vitlök, tomater, fetaost, oliver och ruccola) i en skål, även marinaden eller oljan från vitlöken. Låt salladen stå till sig en stund och servera den rumstempererad till grillat.