Mammas brunsås med vitlök

20130908-195743.jpg

Världens godaste brunsås! Passar bra till t.ex. ugnsbakad örtkyckling med ris.

Du behöver (4 port):
2,5 dl matlagningsgrädde (gärna soyagrädde)
2,5 dl vatten
3 msk mjöl
1 buljongtärning
soya
1-3 vitlöksklyfta/-or

Gör såhär:
Vispa grädde, vatten och mjöl tills det är klumpfritt. Sätt kastrullen på högsta värme på spisen och tillsätt buljong, pressad vitlök och soya efter behag.
Rör kontinuerligt i kastrullen så inte såsen bränner vid. Låt såsen koka upp och koka under omrörning i 3-4 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s