Mangosalsa

IMG_7682.JPG

Mangosalsa är löjligt gott i tacos. Och lätt att göra!

Du behöver:
1 mango
1 avokado
1 liten röd chili
0,5 röd lök
1,5-3 msk limejuice
salt
svartpeppar

Gör såhär:
Halvera mangon. Vinkla kniven lite när du når kärnan och följ den runt, upprepa på andra sidan kärnan. Skär rutmönster i köttet, utan att skära igenom skalet, vänd halvorna ”ut-och-in” och skär loss tärningar från skalet. Skär loss det kött som sitter kvar på kärnan. Lägg tärningarna i en skål.
Halvera avokadon, ta ur kärnan. Skär rutmönster i köttet och gröp ur tärningarna med en sked. Lägg tärningarna i skålen.
Skala och hacka en halv röd lök. Lägg hacket i skålen.
Halvera och kärna ur chilin. Skär den i strimlor och hacka fint. Lägg hacket i skålen.
Häll över lite limejuice. Blanda omkring, smaka av med mer limejuice, salt och peppar.
Låt salsan stå och gosa en stund innan servering, blanda och smaka av igen efter en stund.

IMG_7456.JPG

Ett svar till “Mangosalsa

Lämna en kommentar