Sangria är fantastiskt gott och funkar bra alla årstider. Servera som drink till grillat eller dubbla receptet och servera i bålskål. Sangria går också att variera i det oändliga – gör den på de frukter du tycker om och med den läsk du föredrar. Varför inte prova med hallon och sockerdricka?
Du behöver:
1 flaska fruktigt rödvin
1,5 l Schweppes Lemon
2 dl färskpressad apelsinjuice
1 apelsin
1 citron
socker
Gör såhär:
Lös upp några matskedar socker i apelsinjuicen. Tvätta citrusfrukterna och skiva dem i halvcentimetersskivor. Häll vinet i apelsinjuicen och lägg i citrusskivorna. Låt blandningen dra minst 30 minuter.
Fyll upp med Schweppes och lägg eventuellt i is vid servering. Häller du på läsken tidigare försvinner alla roliga bubblorna.
Ju längre sangrian får dra desto godare blir den. Ha tålamod och låt vinblandningen dra länge innan du serverar.