Libanesiska järpar

Supergoda och jätteenkla järpar.

Du behöver (4 portioner):
500 g nötfärs
1 tomat
1 ägg
0,5 msk mald kanel
0,5 msk mald kardemumma
1 tsk salt
1 tsk Sambal Oelek

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär tomaten i mindre bitar och mixa med en mixerstav i en bunke.
Rör ner köttfärs, kryddor och ägg. Blanda noga.
Smörj en ugnsplåt och forma färsen till järpar. Lägg dem på ugnsplåten och låt dem tillagas i ugnen i cirka 8 minuter, eller tills de är genomstekta.
Servera med klyftpotatis och någon god sås, t.ex. kall basilika- och tabascosås.

Annonser

Ett svar till “Libanesiska järpar

  1. Ping: Kall basilika- och tabascosås | Troll·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s